CV problemen zelf oplossen

In sommige gevallen kunt u problemen met uw ketel zelf oplossen, we geven u graag handige tips.

Verwarming stuk? Geen warm water?

Allheating helpt!

7 dagen per week
24 uur per dag

CV problemen zelf oplossen?

In bepaalde gevallen kunt u storingen of mankementen aan uw CV installatie zelf oplossen, bijvoorbeeld door de ketel bij te vullen of uw verwarming te ontluchten. Allheating geeft u hierover graag de juiste informatie.

VOORDAT U DE STORINGSDIENST BELT, WILT U DAN EERST EVEN DE VOLGENDE PUNTEN CONTROLEREN

  1.  staat de gaskraan open
  2.  zit de stekker in het stopcontact
  3. Heeft het toestel een waakvlam dan controleren of deze nog brandt
  4.  heeft het toestel een resetknop dan deze opnieuw restten bij terugkeer van een storingcode deze noteren en aan de monteur doorgeven
  5. staat de thermosstaat wel hoog genoeg en of deze nog functioneert
  6. is de druk van de cv installatie hooggenoeg? Zoniet dan bijvullende zie filmpje op deze site [zie handleiding fabrikant]
  7. staan er voldoende radiatoren open
  8. eventueel de installatie ontluchten
  9. controleer of er stroom op het stopcontact staat waar de cv ketel is ingeplugd

 

Blijkt dat het toestel nog defect te zijn , dan kunt u ons gerust bellen indien er op het display van de cv ketel een code wordt vermeld noteer deze en geef deze door aan de storingsmonteur.
 
Als u bij ons een onderhoudscontract heeft en onze monteur vaststelt dat toch een van de bovengenoemde punten de oorzaak is van een storing aan uw toestel dan worden alle kosten aan uw doorberekend.

 

Verwarming ontluchten

Borrelt of tikt het in uw verwarming of leidingen? Of wordt uw verwarming niet goed warm? Dan zit er mogelijk lucht in uw  CV installatie. U lost dit op door uw verwarming te ontluchten.

In deze video ziet u hoe u uw verwarming kunt ontluchten:

CV ketel bijvullen

Geeft uw (vloer)verwarming onvoldoende warmte af? Waarschijnlijk is dan de waterdruk in uw CV ketel te laag. U kunt dit zien op de (mano)meter van uw  CV ketel. Is de waterdruk goed, dan staat de meter in het groene gedeelte. Dit is meestal tussen de 1 en 2 bar. Staat de meter in het rode gedeelte (minder dan 1 bar), vul dan uw ketel bij.

In deze video ziet u hoe u uw verwarming kunt bijvullen:

Kunt u de storing niet zelf oplossen?

Bel dan ons storingsnummer 06 – 41 150 150. U kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bellen, wij helpen u altijd binnen 24 uur! De meeste CV storingen kunt u echter met goed onderhoud voorkomen. Het periodiek controleren van uw CV is dan ook aan te raden. Kies daarom voor een onderhoudscontract bij Allheating. U voorkomt storingen en ongemak, verlengt de levensduur van uw ketel en bespaart energie.

Contact

Wilt u meer informatie over onze diensten of heeft u snel een monteur nodig in uw regio? Bel onze CV service via:

 

 

Minder dringende vragen kunt u ook via het contactformulier aan ons stellen. Eén van onze medewerkers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.